După pandemia de coronavirus, Uniunea Europeană va suferi modificări structurale importante, iar, în aceste condiții, Republica Moldova nu trebuie să mizeze exclusiv pe anumiți parteneri externi, ci să coopereze şi cu Estul, şi cu Vestul. Opinia aparține politologului şi jurnalistului german Alexander Rahr şi se conține într-un interviu acordat postului de televiziune Accent TV, transmite subiectulzilei.md

“Nu trebuie să ne facem iluzii că UE va ajuta un stat care nu este membru al comunității, în condițiile în care nu sunt bani nici măcar pentru restabilirea Italiei sau Spaniei. În aceste condiții, strategia de a avea relații bune şi cu Estul şi cu Vestul, promovată de președintele moldovean, Igor Dodon, este corectă”, a declarat Alexander Rahr.

În opinia politologului, şi alte state din Parteneriatul Estic încearcă să aplice modelul promovat de Igor Dodon.

„Igor Dodon este un politician cu multă clarviziune, care a reușit să tragă concluzii corecte şi care aplică o strategie corectă. Toţi vor încerca să învețe din asta – şi Ucraina, şi chiar Georgia, care are relații proaste cu Rusia şi Uniunea Eurasiatică”, a mai spus politologul citat.