Conferința a trei candidați socialiști la funcția de deputat în cadrul căreia au prezentat poziția PSRM față de relația Republicii Moldova și NATO s-a lăsat cu reacții. Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a dat de înțeles că totul a fost spus în contextul campaniei electorale.

După vizita de ieri a lui Dodon la Moscova, PSRM ne amenință astăzi că vom fi ținta rachetelor dacă ne vom apropia de NATO!

Lui Țîrdea, Mitriuc, Odințov și Bătrîncea li s-a acutizat febra electorală, au halucinații și văd peste tot OZN-urile militare ale Alianței Nord Atlantice.

Față de trupele ruse din stânga Nistrului care flagrant încalcă SUVERANITATEA Republicii Moldova – PSRM nu are nici o obiecție, însă prin declarațiile aberante de astăzi ei blamează militarii noștri care participă la misiuni internaționale de pacificare.

Grație geniștilor Armatei Naționale mii de oameni din diferite țări pot păși fără frică în #viitor. Asta în timp ce munițiile ruse de la Cobasna, care încă staționează pe teritoriul țării, sunt o amenințare reală pentru cetățenii noștri.

Delirul PSRM înseamnă că Ministerul Apărării cu suportul partenerilor noștri occidentali merge în direcția corectă!

Consolidarea neutralității RM nu înseamnă că vom fi protejați de interesele expansioniste. Ucrainei i-a fost garantată integritatea teritorială de patru țări nucleare prin memorandumul de la Budapesta, ceea ce nu a împiedicat Rusia să anexeze Crimeea. Iată de ce sunt sigur că securitatea Republicii Moldova poate fi asigurată doar de NATO.

În același timp, ministrul Apărării, Eugen Sturza, a adăugat că: „Relațiile bilaterale cu NATO nu contravin statutului de neutralitate a Republicii Moldova și asta o demonstrează Federația Rusă prin două exemple: În Moscova este un oficiu NATO (cu personal mult mai numeros decât cel de a Chișinău) și Federația Rusă își păstrează trupele pe teritoriul Republicii Moldova, în regiunea transnistreană”.