Partidul Acțiune și Solidaritate deja a început campania electorală și vrea să instaleze corturi la intrările la mai multe instituții de învățământ din capitală. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

Edilul spune că cei din PAS au venit să ceară autorizație în acest sens, însă primarul a spus că categoric nu le va permite, întrucât, acest lucru nu este legal.

„Cei din PAS nu au ieșit din campania electorală. Au trimis solicitare să se amplaseze cu corturi electorale la toate intrările în instituțiile educaționale. Doamna Maia Sandu, dvs ați fost ministru al educației și știți foarte bine că nu este voie să faceți campanie electorală în interiorul instituțiilor educaționale. Ei interzic în mod deliberat, în timpul orelor de studii niciun funcționar PAS sau alt partid. Nu au ce căuta și delibera prin instituțiile din învățământ. Nici la intrare, nici la ieșire. Cei care se ocupă, atenționați. Nu are ce căuta această hepatită la instituțiile de învățământ. Vreți corturi să amplasați, amplasați-le în raioane și spuneți oamenilor ce ați făcut.
Prima dată văd așa ceva. Da mai lucrați oleacă nu spălați creierii la copii și așa aveți toată presa.

Mai nou, fac apel către toate instituțiile educaționale municipale, Să ferească Dumnezeu să faceți adunări politice în timpul orelor. După ore cât doriți fiecare separat stați cu fiecare deputat separat. Și în instituțiile medicale la fel.

În timpul orelor de muncă, fac apel către toți deputații, consilierii și membrii de partid să nu aibă ce căuta. Nu e suficient că vă duceți să umflați capul cu prostii care nu le realizați niciodată, ați mai demonstrat, dar și încă în timpul orelor de muncă”, a declarat edilul.

Edilul a precizat că în afara orelor de studii, pot să facă campanie electorală, însă nicidecum în timpul orelor.