Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a vorbit despre importanța dezvoltarea serviciilor sociale de calitate în oraș și în întreaga republică. Declarațiile sale au fost făcute în debutul Forum-ului Social, în contextul eforturilor depuse de Primăria Chișinău pentru a oferi servicii sociale exceptionale, care să răspundă nevoilor tuturor categoriilor de persoane, cu precădere copiilor, persoanelor în dificultate și celor în etate.

“Ne dorim și depunem tot efortul ca să avem cele mai bune servicii sociale implementate în Chișinău și republică. Este de datoria noastră ca autoritate să preluăm, să implementăm și să valorificăm cele mai bune practici pentru toate categoriile de persoane, astfel ca municipiul Chișinău să se regăsească în topul celor mai sigure, dezvoltate și incluzive orașe ale Europei”, a declarat primarul Ion Ceban.

În ultimii trei ani, Primăria Chișinău s-a confruntat cu trei crize majore – criza pandemică, criza refugiaților și criza energetică, care au afectat esențial sectorul social al municipiului. Însă, după mobilizarea la toate nivelurile, Primăria Chișinău a reușit să dezvolte noi oportunități, inclusiv crearea de noi servicii în diverse domenii, construcția și crearea de noi spații educaționale, sociale, de sănătate și renovarea de clădiri, procurarea echipamentelor performante, reabilitarea spațiilor publice și accesibile pentru toți cetățenii.

Primarul Ion Ceban a subliniat importanța dezvoltării unui sistem de servicii sociale eficiente și care să corespundă necesităților tuturor cetățenilor din Chișinău. Drept rezultat, Primăria Chișinău a impulsionat dezvoltarea și implementarea proiectelor sociale, care să ofere beneficii comunității locale, și, în același timp, să susțină transformarea Chișinăului într-un oraș durabil, incluziv și echitabil din punct de vedere social.

“Primăria Municipiului Chișinău, în calitate de autoritate publică locală, are responsabilitatea de a cunoaște și anticipa necesitățile locuitorilor săi și tindem să oferim servicii care satisfac întru totul aceste necesități. Elaborăm politici și planuri strategice, de a dezvolta infrastructura, de a asigura și monitoriza calitatea serviciilor, de a urmări utilizarea eficientă a resurselor și de a dezvolta capacitățile umane și instituționale”, a adăugat primarul.

De asemenea, Ion Ceban a subliniat faptul că Chișinăul devine an de an un oraș mai sigur, mai sănătos, incluziv, creativ și care știe să învețe despre provocările timpului. În acest sens, Forumul Social este un eveniment important pentru dezvoltarea serviciilor sociale de calitate în oraș și în întreaga republică.

“De ce Forumul Social? Pentru că ne dorim să avem cele mai bune servicii sociale implementate în Chișinău și republică, pentru a oferi toate oportunitățile necesare cetățenilor noștri. Ne dorim infrastructură modernă și servicii sociale de calitate. Forumul Social este un eveniment important pentru a discuta și a dezvolta împreună cele mai bune practici pentru dezvoltarea serviciilor sociale”, a concluzionat primarul Ion Ceban.