Conceptul de transformare digitală a orașului Chișinău – 2030 va fi prezentat astăzi într-o conferință publică. Primarul general Ion Ceban i-a invitat pe toți doritorii la ora 14:00 în cadrul Digital Park, din capitală.

„Ieri am avut și o discuție foarte bună cu expertul în IT, Wilfried Grommen. Am vorbit despre conceptul de sistematizare a viziunii de transformare digitală Chișinău – 2030 ce prezintă beneficiile reale pe care le vor avea cetățenii. Ne propunem ca orașul Chișinău să ofere cetățenilor într-un mod sustenabil o calitate înaltă a vieții și cel mai bun climat antreprenorial, prin soluții inteligente și inovatoare. Cadrul de transformare digitală a fost dezvoltat pentru a descrie obiectivul și domeniul de aplicare al programului.

Acesta se referă la principalele inițiative care trebuie asumate pentru a oferi rezultatele scontate.

Sunt descrise cele mai importante proiecte în care tehnologiile informaționale și de comunicații (TIC) vor juca un rol semnificativ, pentru a aduce o valoare adăugată, punând accent pe principalele domenii sociale. Aceste inițiative urmăresc, în cele din urmă, să ofere valoare cetățenilor și companiilor din municipiu Chișinău”, a declarat edilul.

Primarul punctează că viziunea evidențiază principalele elemente și acțiuni necesare pentru a sprijini punerea în aplicare a inițiativelor.

„Acestea includ guvernanța, infrastructura TIC, bugetarea și cadrul de reglementare, fiind la fel de esențiale ca și inițiativele propriu zise pentru realizarea ambițiilor de oraș inteligent”, conchide Ceban.