Primarul General al municipiului Chişinău, Ion Ceban, a felicitat cetăţenii Republicii Moldova şi autorităţile pentru obţinerea statutului de – ţară candidat la aderarea la UE.

Acesta a menţionat că de acum încolo, nu vor mai exista scuze pentru întârzierea reformelor structurale de care are nevoie Republica Moldova, sau pentru întârzierea implementării acestora.

„Mă refer aici la reformele în domeniul justiţiei şi consolidarea unei justiţii cu adevărat independente, ne dorim lupta adevărată cu corupţia şi nu mimarea acestui proces. Așteptăm adevărata descentralizare, atât financiară cât şi structurală a Administrațiilor Publice Locale. La fel să fie asigurată autonomia autorităţilor locale, pentru că acesta este motorul dezvoltării localităților”, a subliniat primarul general.

Acesta a mai adăugat că atât autorităţile publice centrale cât şi locale trebuie să muncească, astfel încât calitatea vieţii populaţiei să se îmbunătăţească în Republica Moldova.

Amintim că ieri, 23 iunie, Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea la UE.Titlu: Primarul General al municipiului Chişinău, Ion Ceban, a felicitat cetăţenii Republicii Moldova şi autorităţile pentru obţinerea statutului de – ţară candidat la aderarea la UE: De acum încolo, nu vor mai exista scuze pentru întârzierea reformelor.