Angajaţii Inspectoratului de Stat al Muncii au fost dotaţi cu 30 de camere video corporale. Acestea au fost procurate prin medierea Organizaţiei Internaţionale a Muncii cu fondurile Uniunii Europene.

La ceremonia de înmânare a echipamentului, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Alexei Buzu, a declarat că donaţia face parte din proiectul „Suportul UE pentru piaţa muncii din Moldova”, care are drept scop „sporirea transparenţei în procesul de inspectare a condiţiilor de muncă ale cetăţenilor şi crearea unui mediu de afaceri mai sigur şi mai echitabil”.

Potrivit lui Alexei Buzu, în primele nouă luni ale anului 2024, a fost identificat un număr semnificativ de persoane care lucrau fără contract de muncă şi le-a fost restabilit dreptul la muncă legală.

Ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Janis Mazeiks, a remarcat angajamentul autorităţilor moldoveneşti de a consolida lupta împotriva muncii ilegale, care a devenit unul dintre obiective după începerea negocierilor de aderare la UE.

„Camerele moderne purtate pe corp vor înregistra ceea ce se întâmplă în timpul unei inspecţii, protejând atât inspectorii de eventuale acuzaţii de corupţie, cât şi mediul de afaceri de posibile abuzuri. Îmbunătăţirea echipamentului tehnic al inspectorilor va spori încrederea cetăţenilor în instituţiile statului”, a subliniat Mazeiks.

sursa