Statul va acorda gratuit pentru 80 de familii ale participanților la lichidarea consecințelor de la Cernobîl apartamente într-un bloc de locuit din Capitală. Cu această inițiativă legislativă au venit deputații PSRM. Documentul a fost avizat pozitiv de Comisia economie, buget și finanțe și urmează să fie votat de plen.

Blocul locativ cu 80 de apartamente, din strada Alba Iulia nr. 91/3, a fost construit în exclusivitate pentru participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl.

Repartizarea locuințelor se va realiza de către Comisia intersectorială, constituită de primarul municipiului Chișinău.

Aceste apartamente vor fi repartizate pentru participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl care nu au beneficiat din contul bugetului de stat de indemnizații pentru construcția unei case individuale, ori a unei locuințe cooperatiste, pentru procurarea spațiului locativ sau pentru compensarea cheltuielilor de construcție a unei case individuale, sau a unei locuințe cooperatiste, terenuri pentru construcția caselor de locuit, credite preferențiale pentru construcția sau procurarea locuințelor sau le-au fost repartizate apartamente construite din mijloacele bugetului de stat.