Autoritățile locale din orașele și satele conduse de primarii aleși din partea Partidului Nostru se consultă cu cetățenii despre proiectele de modernizare a infrastructurii, proces esențial pentru a putea aplica pentru finanțare din partea Guvernului. Scopul acestei inițiative este de a identifica cele mai prioritare direcții de dezvoltare și de a asigura că proiectele propuse răspund în mod real nevoilor comunității.
Pentru a putea accesa fonduri, fiecare localitate trebuie să prezinte o documentație tehnică completă, iar consultarea cetățenilor reprezintă un punct obligatoriu în acest proces. Autoritățile încurajează participarea activă a cetățenilor, inclusiv prin completarea chestionarelor online, pentru a se asigura că proiectele selectate reflectă adevăratele nevoi ale localităților.
La Bălți, primarul Alexandr Petkov și consilierii Partidului Nostru merg personal în cartiere, interacționând direct cu cetățenii. Recent, aceștia au fost în cartierul Rândunica, pe străzile Libertății și Krîlov, pentru a discuta cu locuitorii despre necesitățile comunității și pentru a afla cum pot contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai. Este salutabilă implicarea activă a cetățenilor, inclusiv prin intermediul Consiliului Municipal.
Primăria Glodeni, deși dispune de documentație tehnică pentru strada 300 ani, intenționează să obțină documentații suplimentare pentru alte tronsoane de drumuri, iar acest lucru depinde de implicarea activă a comunității și a consilierilor locali.
În orașul Rîșcani, ca urmare a consultărilor, autoritățile au început deja lucrările de asfaltare pe mai multe străzi, inclusiv V. Lupu, Parcului, Kogălniceanu și parcările din jurul Centrului de Sănătate. Planul de lucrări, aprobat de consiliul orășenesc, include și alte străzi, iar deciziile au fost luate în strânsă colaborare cu cetățenii.
Primăria orașului Fălești a organizat consultări publice pentru a selecta drumul local ce va fi propus pentru depunerea proiectului în cadrul programului guvernamental.
După implementarea unor proiecte de succes, Primăria Drochia a lansat o consultare publică pentru a obține opinia cetățenilor privind reparația străzii Cecal, pentru a determina dacă aceasta este o prioritate pentru oraș.
Primăria Cantemir, pe lângă consultarea cetățenilor privind nevoile comunității, implementează un alt proiect important de implicare civică – Programul „Bugetarea Participativă”. Acest program oferă o oportunitate directă locuitorilor de a propune și contribui la deciziile privind investițiile publice, prin proiecte concrete spre finanțare.
În satele și comunele conduse de primarii Partidului Nostru, cele mai frecvente probleme abordate în consultările publice sunt infrastructura rutieră, furnizarea apei și canalizarea, reabilitarea clădirilor publice, iluminatul public, gestionarea deșeurilor și dezvoltarea turismului. Aceste consultări sunt esențiale pentru a asigura că proiectele care vor beneficia de finanțare reflectă nevoile și dorințele reale ale comunităților.