Trei localităţi din regiunea rusă Kursk, situată la frontiera cu Ucraina, au rămas fără electricitate în urma unui atac cu dronă, un incident care intervine după incursiunea militară ucraineană din regiunea Belgorod, soldată cu moartea unui civil rus şi rănirea altora, notează Mediafax.

Guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, a anunţat marţi seară că trei localităţi sunt fără electricitate după ce o dronă a atacat linii de înaltă tensiune. “Lucrările de remediere a daunelor sunt în curs. Nu a fost nimeni rănit”, a declarat Roman Starovoit, citat de agenţia Reuters.

Rusia atribuie serviciilor ucrainene atacurile comise în regiunile ruse situate la frontiera cu Ucraina, dar Kievul neagă implicarea.

În regiunea Belgorod, un civil rus a fost ucis, iar alţi aproximativ zece au fost răniţi în urma atacurilor comise luni de un grup pro-ucrainean, conform cotidianului Le Monde. Administraţia Rusiei a anunţat respingerea incursiunii militare ucrainene, precizând că aproximativ 70 de combatanţi ucraineni au fost eliminaţi. Ucraina nu a făcut niciun comentariu despre eşecul operaţiunii, iar informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente. Kievul a susţinut luni, fără a oferi dovezi, că incursiunea pe teritoriul Rusiei a fost organizată de un grup insurgent rus.

sursa