În cadrul ședinței, Guvernul a aprobat denunțarea încă a două acorduri din cadrul CSI. Este vorba despre înțelegerea privind modul de creare și funcționare a filialelor instituțiilor de învățământ superior în statele membre ale Comunității Statelor Independente și documentul referitor la asigurarea compatibilității electromagnetice a celor mai importante mijloace radioelectronice.

Acordul în domeniul educației a fost semnat la Moscova, în septembrie 2001. Documentul ce ține de compatibilitatea electromagnetică datează din decembrie 1994, fiind semnat, la fel, în capitala Federației Ruse.

Conform notelor informative, înțelegerea privind creare și funcționare a filialelor instituțiilor de învățământ superior nu mai este viabil, iar documentul privind compatibilitatea electromagnetică „limitează capacitatea de a lua decizii independente în ceea ce privește utilizarea spectrului de frecvențe radio și mijloacelor de radioelectronică în conformitate cu „Atribuirea benzilor de frecvenţă la nivel internaţional care se face în cadrul Conferinţelor Mondiale de Radiocomunicaţii (CMR)”, care grupează toate ţările membre a Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii”.

Denunțarea acordurilor urmează să fie votată de și de Parlament.