În PREMIERĂ, în Belarus va avea loc Festivalul vinului moldovenesc

Pentru prima dată pe parcursul celor 25 de ani de menținere a relațiilor diplomatice între Belarus și Moldova, la Minsk va avea loc Festivalul vinului moldovenesc, pe 30 septembrie. Anunțul a fost făcut de către ambasadorul Moldovei în Belarus, Victor Sorocean, la finalul unei întrevederi cu viceministrul Sportului și Turismului al Republicii Belarus, Mihail Portnoi, în cadrul căreia au fost discutate probleme privind dezvoltarea turismului între țările noastre.

Diplomatul moldovean a menționat că organizarea la Minsk a Festivalului vinului moldovenesc va servi drept o bună carte de vizită pentru Moldova.

În cadrul întrevederii părțile au menționat că, dacă în cooperarea în domeniul sportului Belarusul și Moldova au înregistrat rezultate bune, atunci în sfera turismului ele se află doar la început de cale.

S-a specificat că turismul este important nu numai în calitate de mijloc de cunoaștere, ci și ca un promotor al businessului.

Victor Sorocean a spus că există multe oferte din partea belarusă. Este vorba despre turism cultural, trasee militar-patriotice, turism agroindustrial, ecologic, medical, național-istoric, precum și alte destinații interesante. Potrivit lui, experiența Republicii Belarus în dezvoltarea țării este foarte utilă și prin dezvoltarea turismului cetățenii moldoveni vor putea să se familiarizeze cu producția, agricultura, viața de zi cu zi a belarușilor.

În perioada 27-29 septembrie, la Minsk va avea loc Expoziția Internațională „Turbusiness-2017” și Ambasada Moldovei în Belarus este dispusă să ofere asistență operatorilor turistici din țară pentru a participa la această expoziție.