După ce a fost eficientizat energetic, în Liceul Teoretic cu profil de arte „Elena Alistar” va fi extins blocul alimentar. Anunțul a fost făcut de primarul de Chişinău, Ion Ceban.

“Din motiv că liceul nu dispune de sală de mese, elevii sunt nevoiți să servească masa în sala de festivități, acest lucru îngreunând și activitatea celor care desfășoară concomitent măsuri extrașcolare sau repetiții în aceeași încăpere. Astfel s-a decis construirea unei săli separate, unde elevii să poată zilnic servi masa. Startul lucrărilor a fost dat în anul 2022”, a menționat edilul.

În prezent, în cadrul Liceului Teoretic cu profil de arte „Elena Alistar” studiază 1045 de elevi, dintre care 515 se alimentează gratuit în cadrul școlii.

“Pentru lucrările de construcție, dotarea cu utilaj tehnologic și mobilier este nevoie de 8 mil.615 mii lei. Primăria Chişinău a alocat deja 3 mil. 300 de mii de lei”, declară Ceban.

Amintim că instituţia educaţională este una din cele 22 de școli, grădinițe și spitale reparate și modernizate de Primăria Chișinău, în cadrul Proiectului „Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău.