Igor Dodon susține că în Republica Moldova trebuie să fie funcția de Președinte, care să îndeplinească voința poporului. Dodon a declarat, în cadrul emisiunii de vineri, că cea mai bună formă de guvernare ar fi cea prezidenţială, deoarece aceasta ar permite rezolvarea mai multor probleme.

”Ce fel de țară fără conducere. Bineînțeles că este nevoie de Președinție. Mai mult decât atât trebuie să modificăm Constituția pentru ca în Republica Moldova să fie forma de guvernământ prezidențială. Președintele trebuie să dispună de mai multe prerogative. În ultimii ani, am reușit să restabilesc clădirea președinției. Vă amintiți ce era acum trei ani în centrul Chișinăului și uitați-vă ce avem acum, fără a cheltui un ban din bugetul de stat. Eu am reușit să fac asta”, a spus Dodon.

Igor Dodon a criticat politicienii care afirmă că Moldova nu are nevoie de Președinție, pe care i-a îndemnat să meargă ”acolo unde sunt președinții lor”.

”Când văd că unii politicieni vor să distrugă este clar de ce. Pentru că ei își au Președinția lor la București. Consider că țara are nevoie de președinte, căruia trebuie să-i dăm mai multe împuterniciri. Oamenii îl votează, iar el trebuie să le rezolve problemele.  Cei care consideră că au totul la București, Bruxelles sau Washington, să meargă acolo, la președinții lor”, a conchis Dodon.