Președintele Igor Dodon a declarat, în cadrul unei ediții speciale la Accent TV că, la această etapă în Moldova sunt trei grupuri politice: majoritatea parlamentară PSRM-PDM de centru-dreapta; forțele politice de dreapta reprezentate de Maia Sandu și Andrei Năstase și în mijloc bandiții – mafia, care în ultimii ani, până în iunie 2019, a guvernat țara.

”Poate unii au uitat cum era pe timpul lui Plahotniuc? Cum erau închise afacerile, cum se vorbea în șoaptă la bucătărie? Așa a fost până în iunie anul trecut. O frică totală. Toate instituțiile de drept lucrau la comanda venită din oficiul PDM. Aceasta era mafia”, a spus Dodon.

Șeful statului a declarat că, în iunie 2019, și-a asumat riscul să distrugă această mafie.

”Și mi-a reușit. Dar am înțeles că această mafie nu se va liniști și la o anumită etapă va dori să se răzbune pe mine personal. Ceea ce se întâmplă acum, imaginile video difuzate, fac parte din același scenariu care a fost anul trecut. Eu știam cu cine am de a face. Dacă noi nu jucam așa cum am jucat anul trecut, chiar cu riscul de a fi demis, noi nu mai scăpam niciodată de Plahotniuc. Vreau să înțeleagă toți că acesta a fost riscul pe care eu mi l-am asumat și am făcut acest pas conștient pentru a scăpa țara de mafie, de bandiți”, a spus președintele. 

Igor Dodon a precizat că acum această grupare a înțeles că investigațiile în dosarele fraudei bancare și aeroportului se apropie de sfârșit și nu va putea ajunge la înțelegere cu nimeni, de aceea a revenit la metodele vechi de a cumpăra 20-25 de deputați pentru ca nimeni, nici cei din stânga, nici cei din dreapta să nu aibă majoritate fără ei, astfel ca să poată juca pe compromisuri.

”Plahotniuc face acest lucru din 2010. Așa a fost cu PCRM, PLDM, PL. Acum această bandă face la fel. Ei au nevoie să dețină acest pachet și ca eu să nu pot ajunge la o înțelege cu cei de dreapta. Ei speră că dacă vor mai cumpăra încă 4-5 deputați, noi nu ne vom putea așeza la masa de negocieri”, a spus Dodon. 

Președintele a mai declarat în cadrul emisiunii că această grupare va continua să arunce în spațiul public și alte falsuri despre el, odată vor avansa rezultatele pe dosarul miliardului și Aeroportului Internațional Chișinău.