Grupul Candu, în spatele căruia stau oligarhii Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, vrea să-l înlăture pe Procurul General, Alexandru Stoianoglo. Asta după ce Stoianoglo a anunțat detalii noi din ancheta furtului miliardului. Declarațiile au fost făcute de președintele țării, Igor Dodon, la ACCENT TV. 

„Joi, la Curtea Constituțională va fi examinată o sesizare interesantă. Despre anularea unor modificări de Lege, în baza cărora a fost ales Stoianoglo la funcția de Procuror General. Înțelegeți de ce se face? Iar pe 25 mai, în Judecată va fi examinată sesizarea unui candidat, care a participat atunci la concurs. El va cere anularea concursului în baza căruia a fost ales Stoianoglo”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a remarcat faptul că acest lucru se întâmplă după ce Alexandru Stoianoglo a anunțat că investigarea furtului miliardului a fost tergiversată ani la rând. Totodată, șeful PG a spus că principalul beneficiar al furtului miliardului este Vlad Plahotniuc, care prin intermediul grupului Șor a beneficiat de peste 100 mln dolari SUA.

„După ce procurorul s-a apucat de lucru, această grupare mafiotă, știind că nu se poate înțelege cu el, încearcă prin Curtea Constituțională, pe de o parte, și pe de altă parte, prin judecată, să-l înlăture pe Stoianoglo”, a explicat președintele.

Amintim că Alexandru Stoianoglo a anunțat că pe numele lui Vlad Plahotniuc vor fi intentate dosare penale pentru crearea unei organizații criminale, escrocherie, și spălare de bani în proporții deosebit de mari.