Guvernul va stabili, împreună cu Federaţia de fotbal (FMF), cele mai bune soluţii pentru construirea stadionului naţional.

După cum a comunicat pentru “INFOTAG” serviciul de presă al Guvernului, acest lucru a fost discutat la o întâlnire între premierul Dorin Recean şi preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Leonid Oleinicenco, şi secretarul general al forului fotbalistic, Serghei Butelschi.

“Construirea stadionului naţional va necesita investiţii mari, dar pe baza unui studiu preliminar de fezabilitate realizat de Federaţia de fotbal împreună cu Guvernul, vor fi stabilite soluţii optime pentru aceasta, inclusiv căutarea unui teren şi atragerea investiţiilor”, potrivit comunicatului.

Un subiect aparte al discuţiei a fost dezvoltarea fotbalului şi sportului moldovenesc în contextul ultimelor tendinţe la nivel european şi mondial. În special, s-a discutat despre atragerea şi diversificarea veniturilor în sport. În acest context, conducerea FMF şi-a exprimat disponibilitatea de a-şi împărtăşi atât propria experienţă, cât şi de a promova istorii de succes din regiune.

Dorin Recean a lăudat desfăşurarea competiţiilor de fotbal FMF pe malul stâng al Nistrului, care reprezintă “un model de unitate pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova şi aduce beneficii concrete datorită performanţei de succes a mai multor campioni naţionali în competiţiile europene”. Totodată, Recean i-a cerut Federaţiei să-şi folosească influenţa pentru a evita pe viitor incidentele cu interzicerea accesului jurnaliştilor la meciurile internaţionale de fotbal de la Tiraspol.

Oleinicenco a prezentat principalele proiecte implementate de Federaţie. Acestea includ proiecte şi programe de popularizare a fotbalului, investiţii în infrastructură prin construcţia de terenuri de fotbal în toată ţara, cu suportul FIFA şi UEFA, dar şi programul “Fotbal în Şcoli”, desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. 343 de şcoli şi peste 43 de mii de copii din toată ţara beneficiază deja de acest program, în care au fost instruiţi peste 600 de profesori de sport.

sursa