Peste 210 milioane de lei au fost planificate în acest an de Guvernul Chicu pentru proiectele de dezvoltare regională, menite să asigure dezvoltarea economică a localităților din țară.

Premierul Ion Chicu a declarat, în Parlament, că din Fondul Național pentru Dezvoltarea Regională (FNDR) au fost alocate 53,16 milioane de lei pentru patru proiecte regionale ce au ca scop îmbunătățirea infrastructurii drumurilor regionale și locale.

Alte 72,63 de milioane de lei au fost alocate pentru proiectele regionale de aprovizionare cu apă și sanitație. Pentru proiectul ”Managementul deșeurilor solide” au fost virate din fond 2,32 de milioane de lei.

Peste 35 de milioane de lei au fost acordați pentru dezvoltarea infrastructurii de afaceri în regiuni și alte 30 de milioane – pentru sporirea atractivității turistice. Aproape 7 milioane de lei au fost alocate pentru implementarea a două proiecte de  eficiența energetică a clădirilor publice.

De asemenea, prin intermediul fondului sunt susținute și proiectele în domeniul turismului. Până la ziua de astăzi au fost alocate  24,06 milioane de lei