Ministerul de Externe al Germaniei anunță o întărire a controalelor în zona de graniță cu Polonia, ca să poată face față presiunii migraționiste. Ministrul de externe german Nancy Faeser a avut o întâlnire cu omologul său polonez, în care printre subiectele discutate a fost tocmai acela al refugiaților și imigranților.

Cei doi oficiali au afirmat că nu este vorba neapărat de personal mai numeros la punctele de trecere a frontierei dintre cele două țări, ca să nu fie perturbată viața comunităților din regiune. Se vor înmulți însă controalele în trenuri, pe aeroporturi, pe șosele în zonele de graniță, potrivit stiriletvr.ro.

În momentul de față, libera circulație este afectată de restricții impuse unilateral de anumite țări și Germania cere de ceva timp reformarea sistemului de azil în Uniunea Europeană.

În această reformă ar trebui să intre atât distribuirea migranților printre statele UE, cât și un control mai riguros la frontierele externe. Pe de altă parte, cancelarul Olaf Scholz susține fără echivoc că România trebuie să intre în spațiul Schengen chiar până la sfârșitul acestui an.

sursa