În Moldova se vor aleși primari persoane, cărora în oricare altă țară li s-ar interzice categoric măcar să se gîndească la așa ceva. Afirmația aparține unui internaut expusă pe o rețea de socializare și se referă la Gheorghe Caracuian, candidat independent la funcția de primar al orașului Ialoveni. Acesta îl acuză pe Caracuian de nepotism, conflicte de interese, șantaj și lipsă de principialitate.

În cadrul unei postări pe Facebook, tânărul se revoltă că Gheorghe Caracuian candidează pentru al treilea mandat în Ialoveni. Potrivit acestuia, Caracuian a reușit să se implice în  mai multe scandaluri în timpul celor două mandate, care au fost între anii 2007-2015.

„În timpul celui de-al doilea mandat, el l-a făcut pe ginerele său monopolist în asigurarea cu pâine și alte produse alimentare a instituțiilor preșcolare din oraș. Tot în timpul celui de-al doilea mandate Gheorghe Caracuian a transformat consiliul orășenesc – într-un adevărat SRL „Caracuian și Familia”. Soția domniei sale activa în calitate de contabil-șef și tot acolo munceau în sudoarea fundului scaunului – fiica și fiul”, scrie internatul.

În continuare, tânărul din Ialoveni a scris și despre ilegalitățile cu care se ocupă fiul candidatului, Oleg Caracuian.

„Despre fiul său, mai exact KILERUL, fiindca mai puțini îl cunosc cu numele de Oleg Caracuian, se poate de scris scenarii despre filmele din anii ’90. De luni pînă luni, un fel de Oligarh Regional, figurant în peste 5 dosare penale, începînd cu huliganism și terminînd cu tentativă de omor. Cel mai răsunător și proaspăt caz și care este încă pe rol, a fost în speță „o simplă lovitură de scaun în cap”, fostului său partener de afaceri dl Moraru” se conține în mesajul de pe Facebook.

„În alegerile din a. 2015, Gheoghe Caracuian a mai candidat o dată – din partea PD-ului. S-o fi făcut din convingeri politice, ar fi fost – cum ar fi fost, dar într-o înregistrare audio de la o ședință a consiliului el a recunoscut că a făcut-o doar pentru a avea susținere financiară din partea lui Plahotniuc. Tot atunci el și-a amenințat subalternii cu concedierea, dacă aceștia-l vor susține pe contracandidat.

Nepotism, conflicte de interese, șantaj și lipsă de principialitate – ce-I mai lipsește lui Caracuian pentru a fi „demn” de cel de-al treilea mandat de edil al Ialovenilor ?!” a declarat internautul.

Anterior, Gheorghe Caracuian, a mai apărut și în diverse articole în care sunt descrise schemele și problemele de integritate ale candidatului.