Fiul fostului șef al armatei israeliene, Gadi Eisenkot, care este în prezent ministru în cabinetul de război al țării, a fost ucis în Gaza, potrivit armatei israeliene, citată de BBC.

Aceasta spune că maiorul Gal Eisenkot, în vârstă de 25 de ani, a murit joi în nordul Gaza.

Presa israeliană afirmă că Eisenkot a fost grav rănit după ce un puț de tunel a explodat și a murit ulterior la spital.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că el și soția sa sunt „cu inima frântă” și că Gal Eisenkot a fost un „adevărat erou”.

În declarația sa, Netanyahu a adăugat: „Eroii noștri nu au căzut în zadar. Vom continua să luptăm până la victorie”.

Gadi Eisenkot, în vârstă de 63 de ani, este un general în retragere cu experiență de luptă, care a fost șeful Statului Major General al Israelului în perioada 2015-19.

Parlamentar din partea partidului Unitatea Națională, el este, de asemenea, un membru actual al guvernului de război al lui Netanyahu, înființat după ce Hamas a atacat Israelul la 7 octombrie, ucigând aproximativ 1.200 de persoane și luând aproximativ 240 de ostatici.

Israelul a răspuns prin bombardarea Gaza din aer și prin lansarea unei invazii terestre. Oficialii Hamas din Gaza afirmă că Israelul a ucis peste 17.000 de persoane, în principal civili, iar alte mii de persoane sunt dispărute sub dărâmături.

Eisenkot a fost informat despre rănile fiului său în timp ce vizita Comandamentul de Sud al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), a relatat presa locală.

O serie de oficiali guvernamentali și legislatori israelieni au transmis, de asemenea, condoleanțe familiei Eisenkot.

Liderul opoziției Yair Lapid a postat o fotografie cu Gal și Gadi Eisenkot în uniforme militare îmbrățișându-se.

„Această fotografie. Această îmbrățișare. Un tată și fiul său. Amândoi în uniformă. Amândoi soldați în această țară”, a scris dl Lapid. „Amândoi răspund la apel și apar atunci când este nevoie de ei, făcând tot ceea ce trebuie să facă. Soarta unei întregi națiuni într-o singură îmbrățișare”.

De asemenea, IDF a declarat că un alt soldat – sergentul-major Jonathan David Deitch, 34 de ani – a fost ucis joi în sudul Gaza.