Asociația „Forța Fermierilor” a convocat azi, 16 iunie, ședința Consiliului, în cadrul căreia s-a decis unanim reluarea protestelor masive ale fermierilor.

Potrivit unui comunicat al Asociației „Forța Fermierilor”, începând de luni, 19 iunie, o parte din agricultori se vor deplasa spre Capitală cu tehnica agricolă, transmite Știri.md

„Fermierii din alte raioane vor ieși în acea zi la traseele naționale. Graficul final de pornire din raioane la Chișinău, precum și lista drumurilor, la care se vor amplasa fermierii-protestatari, vor fi comunicate mass-media luni dimineață. Pentru săptămâna viitoare „Forța Fermierilor” a depus toate documentele necesare la administrațiile publice locale pentru acțiuni de protest, inclusiv pentru marșuri cu tehnică agricolă în jurul Guvernului, Parlamentului și Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Cerem scuze de la cetățeni pentru eventualele incomodități la trafic, dar agricultorii, abandonați și mințiți de autoritățile abilitate timp de un an, sunt extrem de revoltați și fermi în apărarea dreptului lor la supraviețuire economică”, anunță „Forța Fermierilor”. 

Asociația mai susține că a fixat mai multe tentative ale unei grupări politico-criminale de a adera la mișcarea civică și de a sustrage dividende politice din protestele fermierilor. „Declarăm tranșant că orice încercare de a interveni cu acțiuni politice în manifestațiile agricultorilor va fi curmată din start. Orice provocator politic va fi imediat denunțat Poliției. Mizăm la colaborare eficientă cu organele, care asigură ordinea publică, și tradițional suntem absolut deschiși față de presa națională și internațională”.