Fermierii din Republica Moldova susțin că premierul Natalia Gavrilița ignoră toate solicitările lor și se distanțează de problemele din agricultură. Despre aceasta Alexandru Brînza, membru al Asociației Forța Fermierilor, a declarat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

“Noi am cerut de repetate rânduri să avem o întâlnire cu măcar doi miniștri: ministrul Finanțelor, ministrul Agriculturii și președintele Comisiei agricultură și nu ar fi de loc rău să fie prim-ministru. Noi, agricultorii, suntem în vizorul dumneaei luați cam așa, cam urât se uită ea la noi… Chiar ultimele declarații care au fost făcute, că agricultorii au avut un an foarte bun și să stea liniștiți… De pe ordinea de zi a doamnei prim-ministru noi suntem excluși. Nu suntem noi categoria, care ar trebui să fim favorizați”, a declarat Brînza.

Agricultorul mai spune că din cauza unei lipse de comunicare la nivel de ministere, lucrările de primăvară riscă să fie compromise în acest an.

”Ne-am convins că nu există acea legătură între Ministere și factorii de decizie. Ministrul Finanțelor, el este cel cu banii, practic nu cunoaște absolut nimic la zi cu ce sumă este nevoie să intervină și astăzi mă uitam cum se chinuia domnul președinte al comisiei agricultură să-i explice dumnealui că dacă timp de o săptămână nu se găsește formula, atunci chiar va fi târziu, nu va mai fi necesar, situația este gravă”, a spus Brînza.