Tesla a decis să majoreze salariile lucrătorilor din fabricile sale din SUA în luna trecută, conform documentelor interne obținute de Business Insider. Potrivit noilor grile de salarizare anunțate în decembrie și implementate începând cu 8 ianuarie, angajații din fabricile Tesla câștigă acum între 22 și 39 de dolari pe oră, în funcție de nivelul și regiunea în care lucrează.

Compania a stabilit trei niveluri de salarizare, adaptate la costul vieții din fiecare regiune. Astfel, salariile sunt mai mici în fabricile Tesla din Austin, Texas și Sparks, Nevada, în timp ce în Fremont și Palo Alto, California, sunt plătite cele mai mari salarii. Salariul minim legal este de 10,25 dolari în Nevada, 7,25 dolari în Texas și 16 dolari în California.

Tesla își organizează muncitorii din fabrici în șapte categorii, iar șefii sunt împărțiți pe două niveluri. De exemplu, un lucrător de nivel 1 de la fabrica din Fremont primește 25,25 dolari pe oră, în timp ce cei de nivel 7 sunt plătiți cu 35,50 de dolari. Lucrătorii de nivel 1 din regiunile cu salarii mai mici primesc 22 de dolari pe oră.

Salariile medii din industria auto au fost de aproximativ 28 de dolari pe oră anul trecut, conform Biroului de Statistică din SUA. Angajații Tesla pot avansa la următorul nivel la fiecare șase luni, în funcție de performanțe și rezultatele generale ale companiei, având și posibilitatea de a primi bonusuri semestriale.

Cu peste 140.000 de angajați, majoritatea fiind în SUA, Tesla a anunțat angajații în luna ianuarie că le va crește salariile.