Sute de profesori din capitală nu și-au primit salariile pentru luna trecută din cauza Ministerului Finanțelor și a unor erori din sistemul guvernului. Cel puțin asta spune Primarul general Ion Ceban.

„Ce nu este plăcut pentru oameni ce au făcut cei de la Guvern, aici ar trebuie să facem o remarcă, pentru că a trebuie să facem mai multe reclamații în acest sens. Este că s-au justificat cei de la Ministerul Finanțelor public că Primăria ar fi de vină că profesorii nu au primit banii. Și că am introdus datele târziu și ceva acolo nu a fost așa.

Precizez, sunt 315 instituții, au fost introduse salarii și resurse energetice.
Circulara oficial a venit pe data de 12 noiembrie privind repartizarea sumelor totale. Până ce au fost primite informații de la fiecare instituții, nu este o procedură deloc simplă.

Au fost făcute calcule concrete pe fiecare instituție. Aici oamenii au muncit practic non-stop pentru a face tot posibilul cât de urgent să fie introduse datele.

Și ca prin minune doar atunci când Primăria vine cu argumentări și solicitări în scris și public că Ministerul Finanțelor să achite salariile profesorilor și să transfere banii.

Deoarece erau zvonuri transmise profesorilor că de vină ar fi Primăria. Doar după ce am cerut public și am transmis în scris.

Doar dupa acea scrisoare, a început finanțarea salariilor, și nici așa să nu au fost făcute toate transferurile”, a declarat edilul.

Primarul a precizat că încă la ziua de sâmbătă, din cele 120 mln pentru salarii la profesori, care stăteau în sistemul de plată de pe 6 decembrie, Ministerul Finanțelor a transferat Primăriei doar 50 mln. Restul 70 de milioane sunt neachitate încă.