Autoritățile Chișinăului își propun să preia experiența funcționarilor și oficialilor sârbi în domeniul promovării turismului. Subiectul a fost aprobat în cadrul unei vizite a primarului Capitalei, Ion Ceban, în Serbia, acolo unde a avut o întrevedere cu ministrul Tineretului și Turismului de la Belgrad, Husein Memic.

”Ținând cont că la nivelul municipiului Chișinău am realizat mai multe acțiuni de promovare a turismului, dar și implementarea politicilor de tineret și dezvoltare a domeniului, ar fi binevenit un schimb de bune practici dintre colegii noștri și experții din Serbia. În domeniul turismului, Chișinăul a aprobat noua strategie, iar la capitolul tineret, strategia urmează în curând să fie prezentată și aprobată. Ne dorim preluarea experienței din Turism Strategy 2023-2030 și Youth Strategy”, a precizat primarul general.

Ion Ceban a mai avut o întrevederea și cu fostul primar al orașului Novi Sad, Miloš Vučević, care a deținut trei mandate de edil și în prezent este vicepremier și ministru al Apărării. Cei doi au discutat despre experiența din domeniul administrației publice locale și despre procesele pornite în oraș și realizările obținute.