Mai mulți lideri de opinie se arată deranjați de vestimentația adoptată de deputatul PAS, Dumitru Alaiba, la ultima ședință plenară a Legislativului. Amintim că acesta s-a înfățișat la dezbaterile asupra moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu în tricou, pantaloni verzi și teniși.

“Am văzut cum un deputat al opoziției a apărut în parlament în vestimentație de „pațan de cartier”, neglijent și puțin bezmetic (…) Dragi prieteni, nu e cool așa ceva. E o formă de bădărănie și sfidare a bunului-simț”, a scris fostul premier Ion Sturza, într-o postare pe Facebook.

De aceeași părere cu Ion Sturza este și directorul IMAS-Moldova, Doru Petruți. Acesta condamnă stilul vestimentar al lui Dumitru Alaiba și spune că, de fapt, pentru acesta contează mai mult like-urile pe Facebook decât decența.

“Va trebui să luăm lecții de la domnul deputat Alaiba cum se strâng mii de like-uri la o postare care mai-mai să ne convingă că un tricou boțit arată mai bine peste o burtă de deputat decât un costum sau un sacou decent plasat peste aceeași burtă. Cam ăsta e în rezumat nivelul de problematizare a domniei sale”, scrie Doru Petruți, pe Facebook.

Doru Petruți este susținut de decanul Facultății de Relații Internaționale și Științe Politice de la Universitatea de Stat din Moldova.

“Să-i spună cineva tânărului deputat de la PAS, că dacă participi la un talk-show de la un post TV, nu apari in maiou, dar cel puțin la cămașă, chiar dacă vorbești de acasă”, notează Alexandru Solcan.