Dacă ne vom pomeni într-un blocaj total, Parlamentul ar putea anunța stare excepțională pentru a oferi Guvernului interimar competențe suplimentare, care să-i permită să facă rectificări la buget, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii de vineri.

Președintele PSRM a menționat că legea prevede acest lucru, dar în același timp și-a exprimat speranța că nu se va ajunge până aici.

”Dacă va fi sau nu anunțată stare excepțională în țară, va decide Parlamentul dacă va fi necesar. Starea de situație excepțională poate fi declanșată atât în legătură cu COVID, dar mai este un punct – în caz dacă nu se poate asigura îndeplinirea normelor constituționale și a legilor. Noi suntem în situația aceasta și atunci se poate declara stare excepțională pentru a da competențe suplimentare Guvernului, pentru a putea modifica bugetul de stat, pentru a putea realoca bani pentru medici, vaccin. Poate fi și așa scenariu dacă vom fi în blocaj total. Nu putem lăsa ca oamenii să sufere mai departe. Sper că astfel de decizii nu vor fi”, a spus liderul PSRM.

Dodon a mai precizat că în Parlament nu există o coaliție de guvernare, ci o majoritate parlamentară care susține un candidat la funcția de prim-ministru.