Președintele țării, Igor Dodon, afirmă că opoziția parlamentară vorbește mult și nu face nimic. Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii săptămânale ”Președintele răspunde”, că opoziția, deși vorbește despre demiterea Guvernului, nu va înainta moțiunea de cenzură, deoarece îi este frică să își asume responsabilitatea în această perioadă dificilă pentru țară când se confruntă cu o pandemie, criză economică și secetă.

”Dacă nu vă place acest Guvern, înregistrați moțiunea de cenzură și depuneți-o la următoarea ședință a Parlamentului. Invitați premierul în Parlament să vă răspundă la întrebări. De ce nu o faceți? Pentru că sunteți slabi și nu știți ce vreți de la viață. Dacă sunteți opoziție și spuneți că Guvernul nu face treabă, dați-l jos. De ce vă jucați în ”pesociniță” în Parlamentul Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Președintele mai spune că despre incompetența opoziției vorbesc și oamenii. Acest lucru l-a înțeles în cadrul vizitelor în teritoriu.

”Un om dintr-un sat din nordul țării mi-a spus, săptămâna aceasta: domnul președinte, de ce face opoziția aceasta atâta gălăgie. Și mi-a spus un lucru interesant despre opoziția noastră – câinele care latră mult nu mușcă”.