„Acest an a fost unul dintre cei mai dificili ani din viața mea, dar a fost un an bun al experienței – experiență negativă, pe care cu regret am trăit-o” – a declarat ex-Președintele țării, Igor Dodon, în cadrul „UNInterviu” de la Unimedia.info, având în vedere că în dimineața zilei 24 mai 2022 mascații au venit cu percheziții pe mai multe adrese, iar în seara zilei a și fost reținut, informează TRIBUNA. 

„A fost un an în care am înțeles ce e cu justiția și în care am văzut cine este alături și cine nu. E vorba chiar și de unii colegi de partid, și de rude, și fini, și cumătri… S-au văzut toți.

Am acumulat experiență în acest an, nu cea mai bună, dar e experiență”, a mai spus politicianul.

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor a remarcat că tot ceea ce s-a întâmplat cu el e o problemă pentru statutul de șef al statului – s-a făcut totul ilegal, au fost răfuieli politice.

„Eu nu știu dacă Maia Sandu a dat indicații sau nu ca să fie aceste show-uri, dar la sigur a creat așteptări și percepția că lucrul acesta să se întâmple… Și aici e vina ei. Eu nu exclud că pentru ca să se meargă mai dur pe acest caz – a decis cineva dintre procurori. Să meargă cu percheziții de ziua Maiei Sandu e mai degrabă în stilul lui Vladimir Plahotniuc, nu al Maiei Sandu”, a mai menționat el.

Igor Dodon a precizat că, la moment, este cercetat pe 12 capete de acuzare și a spus că deține informații că i se vor mai deschide 2 dosare.

Fostul Președinte a mai declarat că nu crede ca vreun dosar va avea finalitate, pentru că nu sunt probe, iar „cauzele sunt inventate la comanda puterii”.

sursa