Directorul companiei de sondaje de opinie IMAS, Petruți Doru, se arată dezamăgit de faptul că cetățenii pierd timpul privind sondajele realizate de ei și a venit cu o recomandare către populație, dar și reprezentanții CSB-AXA. Astfel, acesta se declară uimit de topul politicienilor care l-a clasat pe Octavian Țîcu pe ultimele poziții. Indirect, acesta acuză reprezentanții companiei de sondaje că ar fi influențați politic de către anumiți candidați pentru a prezenta aceste date.

Totodată, acesta îi critică pentru faptul că dacă până acum cetățenii indeciși depășeau cifra de 40 %, astăzi aceștia au ajuns la 24 %, deși efectuarea sondajelor telefonice a constatat că cei care nu spun cu cine votează sunt de fapt în majoritate.

”Colac peste pupăză, CBS-AXA care publica anul trecut sondaje cu 40%-60% indeciși (au reușit chiar și în aceeași săptămână să dea variații mari), acum au doar 24% indeciși în rezultate, deși efectuează sondaje telefonice la care ponderea celor care nu spun cu cine votează este de fapt uriașă. Vedeți, băieți, că se poate! Și nici nu mai e necesar să îl puneți pe dl. Jigău să spună povești sociologice la venerabila lui vârstă”, menționează directorul IMAS.

La final, acesta a venit cu o recomandare mai ironică, în care a solicitat reprezentanților CSB-AXA, IPP dar și WatchDog să nu se obosească și să amplaseze direct slide-urile cu candidatul pe care îl susțin, fără a face ca oamenii să-și piardă vremea analizând sondajele realizate de ei.