Deputatul Iurie Reniță, ajuns în Parlament pe listele blocului ACUM, critică dur fostul Guvern, condus de lidera PAS, Maia Sandu. Reniță declară, într-un interviu acordat portalului deschide.md, că nu va mai vota niciodată pentru un Executiv selectat în mod netransparent, cu miniștri iresponsabili.

“Nu voi mai acceptă „transparență totală” în selectarea lor, când aflăm despre miniștrii „noștri” a două zi din presă. Nu voi mai vota niciodată miniștri, care, la nici o săptămâna după intrarea în exercițiul funcțiuni, vor dori să plece în concediu pe vreo luna de zile, invocând argumente sfidătoare că ei și le-au planificat cu an de zile în urmă sau miniștri care au fost absolut inabordabili pe toată durata mandatului chiar și pentru deputații care i-au votat! Experiența din anul trecut a fost una mult prea dureroasă și dezolantă”, a declarat Iurie Reniță.

Deputatul spune că șeful Guvernului trebuie să fie profesionist și nepartinic, iar miniștrii-competenți

„Fără o politică externă fermă, coerentă și predictibilă nu avem nicio șansă de izbândă în atingerea obiectivelor noastre de integrare europeană, iar rolul unui ministru de Externe, deopotrivă cu cel al Apărării, care să corespundă exigențelor deja evocate mai sus devine unul extrem de important, deopotrivă cu cel al unui prim-ministru profesionist și nepartinic”, mai spune deputatul citat.