Sesiunea de primăvară a Parlamentului va începe pe data de 4 februarie 2019, adică de luni, când toți deputații vor trebui să revină la muncă. O dispoziție în acest sens a fost semnată de președintele Parlamentului Andrian Candu.

Începând cu săptămâna viitoare, deputații își vor relua activitatea în organele de lucru ale Parlamentului. Miercuri, 6 februarie, va avea loc ședința Biroului permanent al Parlamentului, care va stabili data primei ședințe plenare din sesiunea de primăvară.

Anterior, Candu a menționat că va mai avea loc o singură ședință a actualului Parlament până la alegerile din 24 februarie. Acesta a declarat că vor fi puse în dezbatere mai multe proiecte de lege care urmează a fi votate în prima lectură. În lectură finală, proiectele vor fi votate în următorul Legislativ, desemnat după alegerile parlamentare

Mandatul Parlamentului de legislatura a XX-a a expirat la 30 noiembrie 2018. Conform prevederilor Constituției, mandatul Parlamentului se prelungește până la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, Parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărâri etc., poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar.