Fracțiunea parlamentară a PSRM nu va participa la ședința de astăzi a Legislativului, la care se discută proiectul moțiunii simple împotriva ministrului de Interne, Pavel Voicu.

“În locul acestui show steril, deputații socialiști preferă să aibă discuții directe cu poporul, astfel au astăzi zi de vizite în teritoriu. Deputații PSRM discută cu cetățenii și acumulează propuneri referitoare la bugetul de stat”, se arată într-un comunicat al PSRM.

Întâlnirile deputaților socialiști cu cetățenii se desfășoară cu stricta respectare a tuturor măsurilor anti-epidemiologice, iar parlamentarii discută cu cetățenii problemele oamenilor, pentru a identifica soluții, susțin socialiștii.

“Oamenii împărtășesc poziția PSRM că dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate trebuie organizată strict prin acțiuni legale, în baza dialogului între fracțiunile parlamentare”, se mai arată în comunicat.

Cetățenii au salutat proiectele de legi aprobate recent la propunerea PSRM, inclusiv ce ține de scoaterea cenzurii în media, întoarcerea la stat a terenului fostului stadion republican. De o susținere puternică se bucură inițiativele socialiștilor privind anularea „legii miliardului”, care va scoate povara achitării miliardului furat de pe spatele cetățenilor, la fel ca și proiectul privind lustrația în principalele instituții ale statului.