Acțiunile și declarațiile partidului pro-prezidențial PAS confirmă clar și sigur faptul că Maia Sandu și echipa sa deocamdată nu au un plan politic strategic și de dragul majorării numărului de deputați în parlament după alegerile anticipate ei sînt gata pentru orice, inclusiv pentru haos politic, transmite subiectulzilei.md cu referire la Noi.md.

Declarația a fost făcută de deputatul în parlamentul Republicii Moldova din partea PSRM Gaik Vartanean, comentînd pentru eNews ultimele evenimente de pe scena politică și acțiunile contradictorii ale președintelui Maia Sandu și a partidului PAS care o susține, care pe parcursul anului în mod constant criticau guvernul Ion Chicu și cerea demisia acestuia, iar atunci cînd prim-ministrul și-a anunțat demisia, ei doresc să impună ca miniștrii din partea PSRM să rămînă în funcție.

„Aceste acțiuni și declarații ale partidului prezidențial PAS confirmă în mod clar și fără echivoc faptul că Maia Sandu și echipa sa nu au încă un plan politic strategic. Pur și simplu, echipa ei nu înțelege că, de dragul majorării numărului de deputați în Parlament, după alegerile anticipate, ei sînt gata pentru orice, inclusiv pentru haosul politic. Acesta va veni în cazul în care nu vor putea să propună un plan clar, cum să ajungă toate forțele politice, în mod nedureros pentru țară, pînă la alegerile anticipate”, a menționat Gaik Vartanean.

El a amintit că încercarea de a fugi de responsabilitate și de a o pune pe seama altora, așa cum încearcă acum echipa lui Sandu, am văzut acum un an cînd ea a părăsit guvernul și a lăsat țara în fața unei incertitudini.

„Dar însăși problemă că mai întîi ei spun ” guvernule, du-te!”, iar mai apoi „nu – rămîi… ” vorbește despre faptul că ei fie sînt incompetenți, fie pur și simplu despre egoism politic. Din anumite motive, Sandu consideră că toate guvernele și toți politicienii trebuie să-i creeze condiții confortabile pentru ca ea să poată mări la maxim numărul de deputați și cît mai repede posibil. Dorința ei este clară”, a menționat deputatul PSRM, subliniind că în politică nu se întîmplă așa ceva.

 „Din ziua învestirii, rolul principal al președintelui este de a asigura o guvernare cît mai eficientă a statului, și nu de a ajusta în funcție de necesitățile sale politice clasa politică și toate structurile de stat”, a declarat Gaik Vartanean.