Autoritățile moldovene încearcă, prin metode aflate la limita legii, să nu permită canalizarea acestor energiilor protestatare către opoziție, afirmă într-un editorial jurnalistul Victor Nichituș.

Acesta face trimitere la declarațiile primarului municipiulu Chișinău, Ion Ceban, care a declarat în cadrul ședinței serviciilor municipale de ieri că în urma unor verificări după alertele cu bombă, specialiștii au descoperit microfoane în anticamera primarului.

„Din punctul de vedere al teoriei politice asistăm la poziționări tactice în fața unor evenimente viitoare. Este clar că tensiunea existentă în societate ca urmare a creșterii prețurilor la servicii și alimente va fi exploda. Autoritățile moldovene încearcă, prin metode aflate la limita legii, să nu permită canalizarea acestor energii către opoziție”, a notat Nichituș.

Potrivit comentatorului politic, primarul Chișinăului, în ciuda dificultăților vremii, nu a admis abateri semnificative de la parametrii normali de funcționare ai orașului și a devenit cea mai credibilă voce critică la adresa guvernării.
Decidenții de putere de la Chișinău se tem de edilul Chișinăului, a menționat acesta.

“Potrivit unor cercetări sociologice, cetățenii sunt gata să voteze pentru anunțata Mișcare Alternativa Națională, chiar dacă nu știu ce ideologie politică va avea ea, suficient ca să îl facă periculos în fața puterii”, a notat Nichituș.

Procuratura Generală a refuzat să comenteze presei declarațiile făcute de edilul Chișinăului.