Valuri de până la trei metri înălţime au atins Centrala Nucleară Shika, situată pe coasta de vest a Japoniei – în timpul unui tsunami care a urmat cutremurului devastator de Anul Nou în Peninsula Noto.

Cutremurul de magnitudinea 7,5 care a devastat Peninsula Noto, în centrul Japoniei, la 1 ianuarie, s-a soldat cu peste 200 de morţi şi zeci de dispăruţi, potrivit unui ultim bilanţ provizoriu prezentat de către autorităţi.

„Analiza noastră a arătat că valuri de până la trei metri au atins, către ora 17:45 (10:45, ora R. Moldova), baza centralei, care se află pe coastă, dar la 11 metri deasupra nivelului mării”, declară miercuri AFP un purtător de cuvânt al companiei.

Această centrală, situată în sudul Peninsulei Noto, este protejată şi de un dig de patru metri înălţime, construit după accidentul nuclear de la Fukushima în 2011, a subliniat el.

Hokuriku Electric Power a aflat aceste informaţii mai detaliate despre tsunami după ce a cules date de la un senzor situat în larg, menit să transmită măsurători după seism.

sursa