Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) l-a desemnat pe Octavian Iachimovschi candidat la șefia Procuraturii Generale. Acesta a obținut cel mai mare punctaj la concurs – 8,53. Actualul procuror general interimar, Ion Munteanu a luat 8,16 puncte, procurorul Igor Demciucin – 8,19 puncte, iar juristul Eugen Coca a obținut 4,72 puncte. Rezultatele au fost anunțate astăzi, 22 februarie, în urma probei interviului, în care au fost audiați toți cei patru concurenți.

Potrivit CSP, următoarea etapă este transmiterea dosarului lui Octavian Iachimovschi către Comisia Pre-Vetting, care îl va evalua din punct de vedere al integrității etice, profesionale și financiare a candidatului.

Amintim că funcția de procuror general a devenit vacantă după ce Alexandr Stoianoglo a fost evaluat nesatisfăcător de către o comisie specială a CSP, fiind ulterior demis prin decret prezidențial.

Termenul de selectare a noului procuror general expiră în luna martie. Precizăm că, pe parcursul ultimilor 2 ani, interimatul funcției de procuror general a fost asigurat de Dumitru Robu și Ion Munteanu.