Concurenții electorali pot beneficia de credite fără dobândă pentru alegerile locale noi din 16 octombrie curent. Un Regulament în acest sens a fost aprobat ieri de ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi.

Potrivit documentului, creditele fără dobândă se alocă din bugetul de stat concurenților electorali pentru susținerea campaniei electorale pentru alegerile locale noi.

Beneficiari ai creditului pot fi partidele, alte organizații social-politice și blocurile electorale, precum și candidații independenți.

Primirea creditelor de la bugetul de stat se face doar prin intermediul mandatarului financiar, desemnat de concurentul electoral.

Cuantumul creditului fără dobândă stabilit pentru concurenții electorali constituie 25 de mii de lei pentru fiecare partid politic, organizație social-politică sau bloc electoral, și cinci mii de lei pentru fiecare candidat independent.

Pe 16 octombrie vor avea loc alegeri locale noi în trei localități din țară: satul Sălcuța (raionul Căușeni), comuna Ialpujeni (raionul Cimișlia) și comuna Braniște (raionul Râșcani),