Instituțiile de parchet din Polonia și Ucraina au anunțat joi arestarea unui bărbat suspectat că ar fi avut legături cu serviciile de spionaj ruse și că i-ar fi ajutat să planifice un posibil atentat împotriva președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Cetățeanul polonez, identificat doar sub numele Pawel K., a fost implicat în „colectarea și furnizarea de informații către serviciile de informații militare ale Federației Ruse (…) și a fost acuzat că a ajutat serviciile secrete ruse să organizeze o eventuală tentativă de asasinare a unui șef de stat străin, respectiv președintele ucrainean Volodimir Zelenski”, conform unui comunicat emis de parchetul polonez.

Pawel K. a recunoscut că este „pregătit să acționeze în numele serviciilor de informații militare ale Federației Ruse și a stabilit contacte cu cetățeni ai Federației Ruse implicați direct în conflictul din Ucraina”, conform comunicatului.

Informațiile despre activitățile lui Pawel K. au fost transmise la Varșovia de către biroul procurorului general al Ucrainei, facilitând obținerea de „probe esențiale”, conform sursei citate.

sursa