Primarul Capitalei, Ion Ceban, care este și liderul MAN, este politicianul despre care cetățenii Republicii Moldova au cea mai bună părere. La nivel de țară, de exemplu, actualul șef de stat, Maia Sandu, se află cu patru poziții mai jos la acest capitol.

Astfel, potrivit sondajului realizat și publicat recent de International Republican Institute, în Capitală, Ion Ceban este liderul care s-a clasat detașat peste mulți alți politicieni la capitolul încrederii. Liderul MAN deține o pondere de 68 la sută, pe locul al doilea, la mare distanță, se află liderul PCRM, Vladimir Voronin, cu 49 la sută, urmat de Irina Vlah și Maia Sandu, care au acumulat câte 45% dintre preferințele celor chestionați.

Și la nivel de țară, Ion Ceban deține întâietatea. 56 la sută dintre moldoveni au declarat că au cea mai bună părere despre liderul MAN, urmat de Igor Dodon, cu 51%, și Vladimir Voronin, cu 49%. Maia Sandu, actualul șef de stat, s-a clasat tocmai pe locul al cincilea, cu o cotă de 42%, fiind devansată chiar de Ilan Șor, care a acumulat cu cinci puncte procentuale mai mult.

Sondajul IRI a fost realizat în perioada 27 ianuarie – 22 februarie pe un eșantion de 1247 de persoane. Marja de eroare este de 2,8%.