PAS vrea să transforme peste 20 de hectare de teren de la Stăuceni într-o bombă ecologică, ca să aducă tot gunoiul din Republică lângă capitală. Edilul a mers la actualul poligon de la Ciocana, unde a arătat în ce se va transforma acele 20 de hectare. Edilul a prezentat munții de gunoi ce vor fi în coastele orașului.

„Vreau să vă arăt ceva! Aceasta se numește levigat și se formează acolo. Vreau doar ca toată lumea să cunoască un singur lucru. Deci, noi ne aflăm aici, la poligonul de la Ciocana, poligon care a fost criminal deschis de către un primar în anul 2011. Eu mă aflu în prezent pe un munte de gunoi, un munte cu o înălțime de aproximativ 200 de metri și celălalt tot este munte, deci tot în preajmă, câteva hectare de pământ, aproximativ 20 de hectare de pământ. Exact cum este inițiativa PAS-ului în zona Râșcani, Ciocana, Stăuceni, Ciorescu, Cricova și pe care vor sa organizeze pentru a duce tot gunoiul din țară la Chișinău. Repet, criminali, pentru că nu au discutat cu nimeni această inițiativă. A apărut peste noapte și doar după ce am bătut alarma. Astăzi au argumentat că l-au scos de pe ordinea de zi pentru a îl îmbunătăți. Adică ei nu au renunțat la idee. O să aducă tot gunoi din republică la Chișinău. Acum vreau să vă spun un singur lucru. Deci, vedeți acest lichid toxic? El rămâne după 6 ani de zile, după ce nu se mai aduce aici gunoi. Singurul poligon care este în conformitate cu toate standardele, pentru că noi l-am adus la acest standard și eu am să merg la Țînțăreni să vă arat cum este gestionat procesul acolo”, a declarat edilul într-un live de la fața locului.

„Din acest lichid toxic se face apă pur, tehnică în care trăiesc peștii și care, conform tuturor indicatorilor, este la un nivel înalt de calitate. Investițiile sunt foarte mari pe care le-am făcut la Țînțăreni și, așa cum spuneam, este dig de protecție, sunt scurgerile sunt făcute, este a filtrul de tratare a levigatului. Sunt procese standardizate. Oamenii pot să vadă exact cum este exploatat acest lucru și se află departe de însăși comună. Dar, repet, haideți să vedem cu toții ce fac criminalii aceștea, și astăzi au decis, după ce i-am deconspirat de dimineață, să pedepsească chestiunea cu stingerea luminii la Apă-Canal. Vă dați seama cât din mizerii sunt ei, cât din mizerii se fac că plouă să facă, că când nu văd, că nu aud. Noi ne vom descurca”, a declarat Ceban.