Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a cerut o mobilizare maximă a serviciilor municipale, după ce a constatat că intervențiile regiilor și întreprinderilor responsabile lasă de dorit. În cadrul unei ședințe operative, organizată online, edilul a cerut ca toți responsabilii, inclusiv viceprimarii și șefii de direcții, să iasă în teren, iar despre mersul intervențiilor să i se raporteze la fiecare oră.

„Eforturile din câte văd nu sunt suficiente. Am făcut o inspecție. Lasă mult de dorit intervenția. Să mobilizați absolut tot efectivul care există. Toate mașinile, atât la Spații Verzi, Autosalubritate, Apă-Canal Chișinău, tot ce este la Exdrupo. Mobilizați în teren și îmi raportați la fiecare oră. Ceea ce am văzut în oraș nu-mi place deloc. Înțeleg că ninge în continuu, dar avem o situație în care a plouat, sub zăpadă avem și gheață. Cred că trebuie de mobilizat lume mai multă. Trotuar nu văd, carosabilul lasă de dorit, arterele principale lasă de dorit. Trebuie de depus mai mult efort”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a cerut o implicare a tuturor responsabililor.

„Viceprimarii să iasă în teren, șefii de direcție să iasă în teren. Să fie curățate intrările în oraș, carosabilul să fie curățat, pentru că spre seară oamenii vor reveni în Capitală. Nu interveniți acum în parcuri că nu are sens. Lăsați copiii să se joace în zăpadă. Dar în teren scoateți tot efectivul. Vorbiți cu sectorul privat și să contractați ca să facă intervențiile necesare”, a mai adăugat Ion Ceban.

Amintim, în contextul ninsorilor puternice și a gerului anunțat pentru următoarele zile, în Capitală este activă și o celulă de criză pentru coordonarea tuturor acțiunilor.