În ajunul alegerilor prezidențiale, candidatul independent Igor Dodon a făcut un apel către cetățeni. În primul rând, Dodon a îndemnat toți alegătorii să meargă la vot.


“Pentru ca alegerile să aibă loc, o treime din populație trebuie să participe la scrutin, este vorba despre 1,1 milioane de cetățeni. Dacă alegerile nu vor avea loc, va trebui să le repetăm peste două săptămâni. O singură zi de alegeri ne costă 60 de milioane de lei”, a explicat candidatul.


Cel de-al doilea îndemn a fost ca alegătorii să nu-și irosească votul.


“Să fim sinceri, în acest scrutin există doar doi candidați: el și ea. Ceilalți participă pentru a-și arăta ratingul. Dacă votați pentru cei care nu au nicio șansă să intre în turul doi sau să câștige alegerile, atunci veți pierde votul. Prin urmare, apelul meu este să nu vă irosiți votul, alegeți fie actualul președinte, fie candidatul de dreapta și atunci alegerile se vor încheia pe 1 noiembrie”, mai spune Igor Dodon.


Și cel de-al treilea sfat pentru electorat a fost să pledeze pentru stabilitate și nu pentru haos.


“Când votați, trebuie să înțelegeți că actualul președinte are cel mai mare sprijin în parlament – 37 de deputați, o echipă la Guvern. Aceasta este stabilitatea politică cu ajutorul căreia putem continua programele naționale. Dacă votați pentru actualul președinte, va exista stabilitate în politica externă, va exista un echilibru, vom fi prieteni atât cu Europa, cât și cu Rusia. Ce se întâmplă dacă votați pentru un alt candidat? Nu va exista stabilitate politică, deoarece președintele va fi dintr-un partid, iar guvernul va fi din altul. Vor apărea din nou divergențe la nivel de conducere a țării, cel mai probabil, programele vor fi înghețate, echilibrul politicii externe va fi amenințat”, a conchis Igor Dodon.