Incident grav la Botoșani! O fetiță de doar un an și jumătate, în stare gravă după ce fratele ei i-ar fi dat să bea benzină, scrie redactia.ro.

O fetiță de doar un an și jumătate a ajuns în stare gravă la Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iași, după ce a băut din greșeală benzină dintr-o sticlă pe care fratele mai mare, în vârstă de șase ani, a desfăcut-o.

Potrivit primelor informații, sticla cu benzină era păstrată de tatăl copilei pentru a alimenta o motocoasă. Din nefericire, fratele mai mare nu a înțeles pericolul și i-ar fi dat micuței să bea din conținutul acesteia, potrivit RTV. Când copila a început să plângă, părinții au realizat imediat ce s-a întâmplat și au luat măsuri urgente, transportând-o imediat la spital.

La unitatea de primiri urgențe din Botoșani, medicii au reușit inițial să stabilizeze starea fetiței, dar, întrucât aceasta prezenta febră și stări de vomă, s-a decis transferul la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria din Iași. Transportul s-a desfășurat în condiții de siguranță, iar micuța a fost preluată de echipa medicală din Iași pentru a i se acorda îngrijirea necesară.

„Pacienta a fost stabilă pe tot parcursul transportului. A fost monitorizată şi ulterior transferată colegilor de la spitalul ieşean”, a declarat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul SJA Botoşani.

Incidentul grav care a avut loc în județul Botoșani a șocat comunitatea locală și a readus în atenție necesitatea unei supravegheri stricte a copiilor mici pentru a evita astfel de tragedii”

sursa