Brașovul va deveni al 17-lea oraș din România care are aeroport pentru curse de pasageri, după ce în luna iunie va fi inaugurat noul aeroport din oraș, singurul aeroport internațional construit după Revoluție, potrivit Radio Târgu Mureș.

Potrivit sursei citate, deschiderea aerogării va fi realizată în două etape. Prima, va avea loc la finele săptămânii viitoare, când autoritățile din Brașov organizează un show aviatic, tururi de aeroport și concerte cu artiști celebri în cadrul Porților Deschise. Apoi, primul zbor va avea loc în data de 15 iunie.

Prima cursă va fi una de Germania, la Stuttgart, însă evenimentul de deschidere va fi realizat cu o cursă charter Tarom care va veni de la București cu oficialități.

„Brașovul este unul din județele care reprezintă o destinație turistică importantă a României. Aeroportul va veni în sprijinul dezvoltării economice nu numai a județului, ci și a întregii regiuni. Cu siguranță că va duce pe viitor la o creștere din ce în ce mai importantă la diverși indicatori economici”, a subliniat președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea.

Aeroportul Internațional Brașov are o pistă de aproape 3.000 de metri lungime, 45 metri lățime și acostamente betonate de câte 7,5 m. Pe pista aeroportului va putea ateriza și decola orice tip de avion, cu excepția lui A380, pentru care trebuie un terminal special și o pistă mai lungă.

Două companii aeriene vor opera deocamdată pe Aeroportul din Brașov, dintre care în patru destinații din Germania, la Barcelona, Londra, Bruxelles și în destinații de vacanță din Turcia și Grecia.

sursa