Călătoria cu transportul pe rutele raionale și interraionale devine tot mai scumpă. Prețul pentru fiecare kilometru parcurs este deja cu 15 bani mai mare, față de luna martie, când au început scumpirile și ar putea crește în continuare. Asta deoarece, pe durata stării de urgență, tarifele sunt stabilite de Agenția Națională Transport Auto, în fiecare vinere, în funcție de prețul combustibililor, transmite TV8.

Potrivit sursei citate, Oleg Alexa, președintele Asociației Naționale de Transport Auto a explicat că tarifele maxime sunt stabilite de Agenție în fiecare zi de vineri a săptămânii, în funcție de prețul produselor petroliere, iar fiecare companie își ajustează prețul:

„Compania de transport are voie să utilizeze un preț de la acest maximal în jos. Dacă compania a decis ca săptămâna asta, deși îi permite legea să pună 50 de lei de călătorie la km da el pune 45, dar săptămâna viitoare legea îi permite să pună 52 și el pune 52 asta nu înseamnă că scumpirea a fost de la 45 la 52. Asta la el pe rută a fost”, a declarat Oleg Alexa.

Decizia de a stabili prețurile anume în așa fel a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale și va rămâne valabilă pe toată perioada stării de urgență, ne-a explicat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a declarat că, de fapt, cauza majorării tarifelor este prețul mari al carburanților.