O familie de moldoveni cu cetățenie română, stabilită în orașul francez Nisa, a fost atacată cu bare de fier de vecinii lor, care la fel sunt din R. Moldova.

Potrivit Libertatea.ro, unul dintre ei a fost eliberat și s-a întors în apartamentul vecin cu cel al victimelor, iar celălalt este anunțat în căutare de autoritățile franceze.

Un banal conflict între vecini, câteva certuri și brusc, o izbucnire de violență. În seara zilei de 10 ianuarie, familia a fost atacată în propria locuință cu bare de fier de vecinii lor. Scena a avut loc într-o clădire din Nisa. Suspecţii, doi fraţi, cetăţeni moldoveni, au spart uşa apartamentului victimelor, apoi i-au lovit pe tatăl, mama şi fiica lor cu o cheie şi cu bare metalice.

Fata de zece ani a suferit răni grave la cap și a fost transportată la spital împreună cu mama ei, iar copila a avut nevoie de o lună pentru a se vindeca.

Beți în momentul incidentului, cei doi atacatori au fugit, iar unul dintre ei a fost prins după scurtă vreme. Plasat în arest și apoi pus sub acuzare, a fost ținut în arest preventiv în așteptarea procesului. Asta până când un judecător de libertăți și detenție (JLD) a decis să-l elibereze. O decizie primită foarte rău de victime și de avocatul lor.

„Ceea ce mă șochează mai presus de toate este că procuratura nu a contestat această decizie a JLD. În timp ce el face apel la orice și oricum” a spus avocatul.

„Există dorința de a fi ultravigilenți în problemele legate de droguri. Este aproape politic. Pe de o parte pot să înțeleg, dar aceeași vigilență a acuzării trebuie să fie aplicată în cazuri la fel de grave ca acesta”, subliniază reprezentantul victimelor.

Chestionat, procurorul din Nisa, Damien Martinelli, a precizat că „interzicerea contactului cu victimele” a fost dispusă împotriva persoanei eliberate și că „orice încălcare va da naștere unei cereri de revocare” a controlului judiciar.

„Cu excepția faptului că, între timp, acest bărbat s-a întors acasă, chiar lângă victimele sale”, a spus o sursă apropiată cazului.

sursa