Pe reţelele de socializare au apărut clipuri în care armata israeliană foloseşte o catapultă pentru a arunca proiectile incendiare peste zidul care îi desparte de Liban, teritoriul folosit de luptătorii Hezbollah. Armata israeliană a transmis că nu este un instrument utilizat pe scare largă, fiind o iniţiativă locală.

Armata israeliană a reacționat după apariţia imaginilor.

 „Aceasta este o inițiativă locală și nu un instrument care este utilizat pe scară largă”, potrivit unei declaraţii prezentate de televiziunea de stat israeliană KAN News. 

„Zona de la granița libaneză este caracterizată de bolovani, tufișuri și vegetație spinoasă densă, ceea ce reprezintă o provocare pentru trupele FDI desfășurate”.

Potrivit FDI, catapulta a fost construită de rezerviștii care servesc la un avanpost de la granița de nord, iar o altă sursă militară a declarat că videoclipul a fost filmat în urmă cu peste o lună.

Catapulta era o armă de asediu folosită în principal în perioada medievală. Miercuri, Hezbollah a lansat un baraj puternic de aproximativ 250 de rachete asupra nordului Israelului. Acesta a fost cel mai mare număr de rachete lansate spre această zonă de la începutul războiului dintre Israel și Hamas.

sursa