Comisia Electorală Centrală a anulat azi, cu votul a șase membri desemnați de PAS, alegerile în comuna Bubuieci din mun. Chișinău, acolo unde a câștigat candidatul MAN, Leonid Umaneț. Decizia a fost comentată dur de președintele MAN, Ion Ceban.

„Continuă „dezmățul” în instituțiile statului controlate politic de PAS. Deși candidatul MAN la funcția de primar în Bubuieci, Leonid Umaneț, a prezentat actele că deține studii, chiar dacă Partidul MAN a atacat în instanțe și la moment este ridicată și excepția de neconstituționalitate pe un dosar conex, membrii CEC, în frunte cu Angelica Caraman, care a comentat public împotriva MAN, au anulat cu încălcarea tuturor procedurilor și termenelor legale alegerile în Bubuieci, unde a câștigat candidatul MAN, Leonid Umaneț. Doar cei 6 membri delegați de PAS au votat această hotărâre”, a scris Ion Ceban pe rețelele sociale.

În reacția sa, liderul MAN constată că actuala guvernare este cea mai slabă de până acum, care schimbă legea pentru a-și păstra fotoliile.

„Dă-i prostului putere și vei vedea ce poate face”, doar că aceștia ne distrug țara. Nici unul din cei care se duc din actuala guvernare de voie sau siliți nu rămân în Republica Moldova să trăiască, deoarece au venit și fac experimente pe cetățeni pentru a face bifă în CV-urile personale”, a mai adăugat Ion Ceban.